sunnuntai 26. elokuuta 2012

Mökkiviikko

Reilu viikko vierähti nopsaan mökillä. Kiikarit olivat ahkerassa käytössä, tulkittaessa onko  uiskentelija kuikka vai kaakkuri. Kuikaksi viimein totesin. Tavi poikuekkin piipahti rannassa jyvälautalla. Oravat sen sijaan olivat huvenneet yhteen. Kesy Ollikin loisti poissa olollaan, olisikohan heillä sadonkorjuu kiireitä, kun sieniä putkahteli esiin sieltä ja täältä. Viime kesänä orvat asettelivat  sienen palasia kuivumaan pyykkinarulle pyykkipoikien koloihin.

Kolme mahtavan kokoista  keltaista  kesäkurpitsaa ja avomaankurkkuja  keräilin hyötytarhasta. Vadelmiakin sain muutamia rasioita pakkaseen,  vaikka päällisin puolin näytti, että kaikki ovat vain kuivia pieniä rupeloita. Annoinkin puskille pikahoitoa leikelemällä sellaiset oksat pois, joiden kypsät oli poimittu ja raakileet näyttivät huonoilta

Atan tuli yksi ilta kevätkylvöjen kera ja istutti harjaneilikat ja koreatörmäkukat kasvupaikoilleen.
Vitriinin sininen verenpisarakin aukaisi kukkansa kiitokseksi.

Sääolosuhteista riippuen  neulekoppa seilasi teranssin ja tuvan väliä. Yhdet aikuisten sukat, vauvan lapaset ja kaksi röyhelöhuivia tulivat valmiiksi. Pääsinkin aloittamaan turkoosi/oranssi langasta uusia sukkia.

1 kommentti: